Perles de Gris

Perles de gris
Fijn & heerlijk


Een product van Escargotière de Warnant

Meer weten
Eric Frolli, Héliciculteur, gérant de l’Escargotière de Warnant

Eric frolli Heliciculteur, eigenaar van
Escargotière de Warnant

Een product “haut de gamme” om te degusteren

De slakken eieren geproduceerd door Escargotière de Warnant zijn een echte nieuwigheid in de gastronomie sector. Een gewaagd project dat mogelijk gemaakt werd dankzij de hulp van de BEP en vier Waalse chefs.

Deze slakken eieren met een bijzondere structuur, exploderen in de mond en onthullen delicate geuren van kreupelhout : eikenbladeren, schors, humus…

Kleine witte parels, die uw verfijnde voorgerechten verbeteren, zich harmonieus mengen met andere heerlijke gerechten en de fijnste smaakpapillen zullen verrassen.

Heliciculteur Eric Frolli en 4 gerenommeerde chefs hebben hun talenten samengebracht om alle smaken van dit uitzonderlijke product te onthullen.

< >

productie

Sinds bijna 30 jaar kweken wij in Warnant petit-gris maxima slakken, algemeen bekend als « gros-gris ».

Onze mooiste producenten worden in kasten geplaatst boven de grond waar ze gevoed, besprenkeld en dagelijks gereinigd worden. De nestbakjes staan ter beschikking van de slakken.

Elke lente wordt een deel van de eieren gebruikt voor de kwekerij. De rest van het jaar worden ze gereserveerd voor de productie van onze Perles de Gris, de Parels van de Grijze. De eieren zijn vervolgens zorgvuldig geoogst, gesorteerd en gewassen om alle onzuiverheden te elimineren.

Deze fase is de langste en vergt het meeste werk. Zij worden daarna in een pekel geplaatst voordat ze verwerkt en verpakt worden. Dit om aan de meest veeleisende smaakpapillen te voldoen.

Zes bekende waalse chefs bereiden Perles de gris

Pierre Résimont L’Eau vive

Land & Zee : farandole van schelpen, kokosmelk, brunoise van groenten en Perles de gris

Cédric Delsaut Bienvenue chez vous

Perles de gris, komkommer, bieslook,“grote-grijze”, avocado en limoen.

Ludovic Vanackere L’Atelier de Bossimé

Schilfers van rauwe ganzenlever, zeezout, zwarte peper en Perles de gris

Philippe Limbourg Guide Gault & Millau

Emulsie van peterselie, sneden gerookte paling en Perles de gris

Thierry Dellisse Chez Michel

Fijn versneden Sint-Jakobsnootjes, slakkeneitjes en room met truffelschilfers.

Karin Burton Lou Fèrri

Sint-Jakobsnootjes op een bedje van room met Muscat Doux du Château l’Ermitage, roze bietjes, butternut, geraspte herfsttruffel.

Escargotière de Warnant
enkele cijfers


650.000

Slakken Geproduceerd Jaarlijks

3000 m²

Kweekvelden

30 ans

Ervaring In Helicicultuur

5

Specialisten

300.000 €

Zakencijfer In 2014

Onze gegevens

Tel en fax : 082/61.23.52
E-mail : info@escargotiere.be
Adres : 1 rue de la Gare, 5537 Warnant
www.escargotiere.be